Haluatko lisätietoja?

Pyydä tarjous!

Kun valitset kestopuuta, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin

Suosi terassilaudaksi aina laadukkainta vaihtoehtoa. Markkinoilla on monenkirjavaa tarjontaa, joskus saattaa onnistaa, kun liike myy esim. jonkin laadukkaan erikoiserän tai vastaavan pilkkahintaan pois. Mutta tosiasia on, että laadukas materiaali vaatii erittäin laadukkaan raaka-aineen. Paras raaka-aine on TÄYSISÄRMÄINEN sydänpuu.

Markkinoilla on erilaisia viistettyjä ym. eriä, alkaen 25 mm vahvuudesta, ovat pintapuuta, oksat irtoilevat, pääosa jo irronnut. Pinta tikkuuntuu helposti ja oksalohkeamat saattavat aiheuttaa isoille ja pienille tassuille ikäviä vammoja. 

Jos arvioidaan esimerkiksi terassia kokonaisuutena n. 50 m2 pinta-ala. Rungon voit tehdä esim. vihreästä 48 mm lankuista, on hiukan ruskeata edullisempi. Meiltä PUUTOIMESTA löytyy myös edullinen, hyvin lievä vajaasärmäinen 2" x 4". Säästä mieluummin rungon värissä, kuin näkyvällä pinnalla! 

Palataanpa pinta-alaan 50 m2. Laadukas kestopuu terassilauta esim. 28 x 120 Ruskea, sileä tai ura maksaa 50 m2 alalle n. 860,- ei huomioitu yhtään hävikkiä mutta laadullisesti hävikkiä on vähän. Heikkolaatuisempi tuote, hintaa kertyy n.680,-. Eroa 180,- + laatuhävikkiä enemmän. Huomioi myös, että 25 mm terassilauta vaatii n. 350 – 400 mm koolauksen, kun 28 mm riittää 600 mm.

Ehkä terassia on tarkoitus käyttää useampi vuosi, huolletaan säännöllisesti jne. Mukava jalalle, hyvän näköinen, lasten siinä turvallista temmeltää. Panosta siis laatuun, kuten esimerkkilaskelmasta huomasit, hintaero on hyvin pieni mutta laatuerot voivat olla todella isot. Pahimmassa tapauksessa terassilaudat joudutaan uusimaan.

Alla tärkeää asiaa terassilaudan huoltokäsittelyyn.

Kaikki kestopuutuotteet, varsinkin terassilaudat, kannattaa huoltaa vuosittain. Kun keväällä/kesällä teet terassikannen, seuraavana vuonna keväällä, reilun viikon poutajakson jälkeen: harjaus ja pesu terassipesuaineella. Kun kansi on pesun jälkeen kuivunut, tehdään puuöljykäsittely.
Puuöljyt saat meiltä värikartan mukaan haluamaasi sävyyn. Valmissävyinä hyllyssämme ovat ruskea ja kirkas öljy. Kestopuun vihreä ja ruskea väriaine haalistuu auringossa piankin. Jos haluat pintaan esim. jonkin harmaan sävyn, odota vielä toisen kesän yli. Näin uusi väri toistuu paremmin. Puuöljykäsittely saattaa joissain tapauksissa olla kestävämpi eli huoltoväli jopa n. 3 vuotta. Kestoon vaikuttaa vahvasti sääolosuhteet.

Kysy reilusti lisää terassi, piha, mitä projektia nyt suunnitteletkaan.

Lähetä meille sähköpostia myynti@puutoimi.fi tai soita 03-3142 4300  Tai poikkea kaupalle. Puuasiantuntevat myyjämme opastavat mielellään oikeisiin valintoihin.Tutustu samalla näyttelypihaamme, saat ideoita ja vinkkejä terassin suunnitteluun.

Tapio Outinen
Kauppias

Kysy lisaa