Haluatko lisätietoja?

Pyydä tarjous!

Lehtikuusi - luonnon oma kestopuu

Siperian lehtikuusi on kestävä materiaali rakentamiseen sekä ulko- että sisätiloissa ja sen käyttö yleistyy vuosi vuodelta. Lehtikuusi on ekologinen vaihtoehto; hyvin kulutusta ja lahoa kestävää ilman puun käsittelyaineita.

Suosituimmat käyttökohteet ovat ulkoverhouslaudat, terassikannet, pihakalusteet ja -rakenteet. Se on ympäristöystävällinen ja terveellinen vaihtoehto esim. hyötykasvien laatikkorakenteisiin, sillä Siperian lehtikuusen sisältämät uuteaineet (hartsit, pihka ja mineraalit) tekevät siitä luontaisesti lahonkestävää.

Lehtikuusi on erittäin kaunis puumateriaali. Sen tiukkasyinen ilme ja kaunis ruskeanpunertava väri sopivat mainiosti kohteisiin, joissa tarvitaan persoonallista ja kulutusta kestävää puuainesta. Puuaineen tunnusomaisia piirteitä ovat voimakkaasti kehittyneet sydän- ja kesäpuuosa. Punaisenruskeana sydänpuu erottuu selvästi vaaleasta, ruskeaan vivahtavasta pintapuusta. Lehtikuusi pitää tuoreen sävynsä katetuissa tiloissa, joissa se on suojassa säärasituksilta. Jos lehtikuusi on säälle alttiina muuttu se ajan myötä harmaaksi eli "keloontuu".

Voit halutessasi sävyttää lehtikuusen, mutta suosittelemme odottamaan sävytyksen kanssa 2-3 talvea. Lehtikuusen omat uuteaineet kyllästävät puun niin hyvin, että puu on oikeastaan vastaanottavainen vasta 2-3 vuoden kuluttua. Edellä mainitun ajan kuluttua voi olla suositeltavaa käsitellä lehtikuusi vähintäänkin värittömällä liuotinohenteisella puuöljyllä. Liikkeemme malliterassiin tehty väritön käsittely on osoittanut, että öljyäminen on hillinnyt puun halkeilua ja sille ominaista nukkaantumista. 

Kysy lisää lehtikuusesta asiantuntevalta henkilökunnaltamme!

Tavarantoimittajan tietopaketti lehtikuusen asentamisesta, pintakäsittelystä ja huoltamisesta.

Katso video: Lehtikuusiterassin huolto
Lisätietoja lehtikuusesta: Mitä puuta pihalle?

Käyttökohteita

  • terassit, pergolat ja katokset
  • aidat, polut ja portaat
  • puutarhakalusteet
  • laiturit
  • puistojen penkit
  • viheraluerakentaminen
  • lasten leikkikentät
  • saunan lattiat

Lehtikuusen varastokoot

Terassilaudat sileä/sileä

28 x 120 mm
28 x 145 mm
28 x 195 mm

Lehtikuusilankut
45 x 95 mm
45 x 145 mm

Lehtikuusi höylätty/vinorima
42 x 42/31 mm

Pituusvalikoima elää jatkuvasti, tarkista tämän hetken tilanne myyjiltämme!

Kysy lisaa


Myymme lehtikuusituotteet kutistekalvoon pakattuna, jonka ansiosta tuotteet pysyvät suorina ja puhtaina. Paketit voidaan avata sitä mukaa kun työ edistyy. Paketointimallista olemme saaneet ainoastaan positiivista palautetta. 

Suosittelemme lehtikuusituotteiden kiinnitykseen RST-ruuveja. Lehtikuusen vääntövoiman vuoksi laudat kannattaa kiinnittää leveäkantaisemmalla ja normaalia terassiruuvia pidemmällä kiinnikkeellä. Suosittelemme 28mm vahvan lehtikuusen kiinnitykseen 5x70mm terassiruuvia.

Kysy reilusti tuotteistamme lisää. Tarjouspyyntölomakkeella voit pyytää myös lisätietoja tuotteista ja käytöstä. Vastaamme kysymyksiisi mielellämme.

HUOM! Muista kuljetuspalvelu! Saat meiltä myös peräkärryn veloituksetta lainaan materiaalitoimituksiin.


Puutoimi myy ainoastaan parasta Siperian lehtikuusta. Tuote jalostetaan Suomessa. Tuotteet pakataan kutistemuoviin, jotta ne pysyvät puhtaina ja suorina varastoinnissa. Tuotteet kannattaa säilyttää tehtaan paketissa myös työmaalla ja avata vain sen verran paketteja, kuin saman päivän aikana kiinnitetään.

Kuva1

Lehtikuusi nella

"Kyllä Lehtikuusi on minun suosikkini!"


Lehtikuusi-terassilauta (kopio) (kopio)
Lehtikuusi terassilauta 28 x 145 mm

Lehtikuusituote (kopio)
Lehtikuusi vinorima 42 x 42/31 mmValitse Siperian lehtikuusi, se on luonnon oma kestopuu!
Kysy ensin Puutoimesta, nämäkin löytyy meiltä!

 
Kysy lisaa